https://www.highrevenuegate.com/pqxbdf5xa4?key=0fa5a3e34ecb571364a40d5443900081

2 Ekim 2011 Pazar

School of fear

Filmimiz mahzende gecelikle gezinen aşırı korkmuş bir kız çocuğuyla başlar. Yalnızca sesi duyulan başka bir kız ise korkma bu sadece bir oyun diyerek kızı daha da korkutur. Kız korku içinde ürkütücü mahzende gezinirken kavanozlardan biri düşer ve kavanozun içindeki kafa belirir. Kız korku dolu çığlıklarla kaçmaya başlar ve tepedeki ızgaraya ulaşır yardım edin kurtarın beni diye çığlıklar atar lakin çığlıkları gök gürültüsü ve yağmurla karışıp gider. Aynı esnada takriben on iki veya on üç yaşlarında bir yatağın altında ağlamaya başlar ve biraz sonra pencereden bakıp kıkırdamaya başlar. Sabah olduğunda yirmili yaşların sonunda genç iyi giyimli güzel bir kadın zile basar.  Zile basılmasında uyuz kapan hademe ne istiyorsun diye genç kadını tersler. Genç kadın ben yeni İtalyanca öğretmeniyim bu okulda yeni çalışmaya başlayacağım der. Okul bahçesinde dolanan genç öğretmen birisin kendisini izlediği hisseder ve yukarıya bakar ve yukarıda kimse yoktur. Ders vereceği sınıfa girip öğrencileriyle tanışmak amacıyla yoklama yapıp öğrencileriyle olumlu tanışma yaşar.


Aynı esnada okul müdiresi yeni öğretmenin nasıl birisi olduğunu hademeye sorar.  Hademe genç güzel ve sütün gibi bacakları olduğunu belirtir.  Bir öğrencinin yok olduğunu öğrenir ve öğrencileri gelmeyen öğrencinin hasta olduğunu söylerler. Ders bittikten sonra müdirenin odasına girer ve müdirenin dediklerini dinlemeye başlar.  Müdire şanlı okul tarihimizde okulumuz bir sürü sanatçı, yazar, siyaset adamı çıkarmıştır. Tabi bunun nedeni okulumuzun gelenekleri ve görenekleridir okulumuz modern bir yapıya sahip olmasına rağmen muhafazakâr çizgisini korumuştur diyerek lafını bitirir. Jetonu geç düşen Diana adlı öğretmen anladım mini eteğim sorun teşkil ediyor o zaman giymem bir daha diyerek müdire hanımın ofisinden ayrılır. Evine vardığında kişisel eşyasını okulda unuttuğunu fark eder. Müdire hanım arayıp öğretmen Diana’yı okula geri çağırır. Okula geri gelen merdivenlerde gizemli bir figürün dolandığı fark eder bir kez daha baktığında gizemli şahsın merdivenlerde olmadığını görür aniden arkasından yanaşan hademe genç kadını kısa süreliğine korkutur. Müdire hanımın ofisine geldiğinde öfkeli bir veli kızının gelmediğini söyler. Öğretmen Diana kızın derste olmadığını söyler öfkeli veli bunun imkânsız olduğunu kızını kendi elleriyle okul binasını soktuğunu söyler.  Ofis içinde bulunan dedektif bu olayın tıpkı geçen seneki kaybolma olayıyla benzerlik gösterdiğini söyler ve aka bine müdire bu olayla okulun en ufak bir alakası olmadığını söyler.

Dedektif öğrencilerin telefon numarasını ister müdire hanım öğrencilerin numarasını vermek istemez lakin sonra fikrini değiştirip verir. Herkes birbirlerine iyi geceler dileklerini sunduktan sonra Diana okulun içinde gezinir ve öğretmen masasının içinde saklamış kâğıtlar bulur. Evinde kompozisyon yazılarını okuyan Diana Roberta isimli bir öğrencinin yazdığı gizemli ve korkutucu bir oyun hakkındaki pür dikkat okur öğrenci oyunun gizemli ve korkunç olduğunu lakin güveyi çeken bir ışık gibi olduğunu belirtir. Sabah olup okula giden Diana hademeye merdivenlerde gördüğü şahsın kim olduğunu sorar. Hademe benim oğlum Jakoma kendisi rahatsız olduğu için herkes gittikten sonra etrafta gezinir diye cevaplar. Diana Jakoma’ya ders teklifinde bulunur babası teklifi geri çevirir.  Diana ders esnasında Roberta’nın yazdığı kompozisyon hakkında sorular sorar ve Roberta o yazdıklarım sadece hayal gücümün mahsulüydü diyip soruyu cevaplar. Diana yeni dönem yazarlarından birisi örnek verir. Öğrenciler yazarın ahlaksız ve eşcinsel olduğunu yazdığı kitapların müstehcen olduklarını söyler. Müfredattaki yazar hakkında Giorgio’yu sözlüye kaldırır ve delikanlı yazarın eserlerini taramalı tüfek gibi söyler. Müdirenin odasına giren Diana kendisinden öce öğretmenlik yapan kişiyle tanışmak istediğini belirtir. Müdire hanım bunun imkânsız olduğunu artık kendilerinin aralarında olmadığını belirtiverir.  Diana öğretmenliği bıraktığını düşünür ve düşüncesini belirtir. Müdür yardımcısı önceki öğretmenin mesleği bırakmadığını garip bir kaza neticesinde öldüğünü söyler. Müdire hanım ofisinden ayrılmakta olan Diana’ya bir daha olay olduğunda önce kendisine haber vermesini söyler. Nedenini velilerin skandallardan hoşlanmayan eski usul insanlar olduğunu söyler.

 Teneffüs olduğunda Diana merakına yenilip izbe bir binada gezinmeye başlar. Bir kedi tarafından korkutulan Diana’ya öğrencisi sakin ol der.  Öğrencileriyle birlikte kedi seven Diana’ya oynadıkları oyun ve kulüp evi hakkında kimseye bir şey anlatmamasını isterler bunun üzerine Diana ayıp ettiniz ben ispiyoncu muhbir değilim beni bir arkadaşınız bir sırdaşınız olarak görün diyerek güvenlerini kazanmaya çalışır.  Okul çıkışı polis dedektifini görür ikili bir şeyler içmeye giderler. İkiliyi gören öğrencileri ne kolpa bir kadınmış pabucumun sırdaşı diyerek öğretmenlerini ayıplarlar. Daha sonra muhabbeti sıkılaştıran ikili komsu köy çocukları olduğunu öğrenirler.  Muhabbet esnasında çocukların davranışları hakkında sorular sorar polis müfetisi sıkma canını  gibi laflar kullanarak genç öğretmenin yüreğine su serpmeye çalışır. Akşam olduğunda kıyafet provası yaparken içeri öğrencilerinden Roberta girip öğretmeniyle konuşmak ister.   Yaptıklarının sadece zararsız, basit bir oyun olduğunu birçok veli sizin öğretmenliğe uygun olmadığınızı düşündüklerini belirtir.   Bozulan ama bozulduğunu beceriksizce saklamaya çalışan Diana bunu bekliyordum der. Roberta lütfen yanlış anlamayın pek çok kişi samimi birisi olmadığınızı düşünüyor ve bir muhbir olduğunuzu sanıyor der.  Lakin Cehenneme gitsem bile oyunumuzu size anlatacağım diyerek öğretmenin sempatisini kazanır. Randevusunu baş ağrısı gibi bayağı sıradan bir mazeret sunarak iptal eden Diana akşam yemeği hazırlamak amacıyla odadan çıkar.  Telefonla oynayarak polis dedektifini şaşırtan Roberta hiçbir şey olmamış gibi öğretmeni Diana ile akşam yemeği yer.  Yemek bittikten tuvaletin yerini soran Roberta tuvalete gitmek yerine telefon ahizesini düzeltir  Roberta gider.


Diana gizemli bir şahıs tarafından telefonla aranır cevap alamayan Diana telefonda arayan şahsa Allah senin bin bir türlü belanı versin der.  Ayısına sarılan genç öğretmen televizyonda kendisini ölürken gören genç öğretmen Diana televizyonun fişini hızlıca çeker.  Telefon ve kapı ziline alacaklı çalmaya başlayınca panik ötesi bir duruma geçer. Kapıyı çalanın Mark olduğunu anlarız.  Mark’ı görünce hemencecik sarılan Diana öğrencileri hakkında ithamları sıralar ve Roberta’nın yazdığı kompozisyonu Mark’a göstermeye gider lakin notların arasında yoktur. Diana’nın akli dengesinden şüphelenen Mark bunlar on iki yaşında çocuklar sen bunları eli kanlı gaddar çocuklar gibi görüyorsun der. Sabah olduğunda ilk olarak öğrencilere sert bir şekilde yerlerinize geçin der daha sonra vefat etmiş öğretmen ölümünü hayal güçlerini kullanarak yazmasını ister. Öğrencinin polis tutanağı yazmamızı mı istiyorsunuz diye sorar.  Diana sert bir soğuklukla ve kesin kararlıkla evet der. Öğrenciler bunun için Stephen King tarzı düşünce gerektiğini belirtir.  Roberta ise bunun normal olmadığını marazi bir düşüncenin mahsulü olduğunu söyler. Diana kompozisyon kâğıdını evinden aldığını söyleyerek Roberta’yı suçlar. Roberta alaycı bir ifadeyle gözlüklerinizi takıp öyle arayın der. Küstahlaşma der Roberta küstahlaşmıyorum lakin siz makul bir gerekçe göstermeden benim hakkımda ithamlarda bulunuyorsunuz diyerek kendisini savunur.

 Giorgio ise kompozisyonu yazmayacağını söyler ve Diana zayıf notu yapıştıracağını söyler. Diana öğrencilerden birine sınıf başkanlığı görevi verip konuşanları yazmasını ister kendiside müdirenin odasına geçer. Öğrenciler Diana hakkında neyin yapılması gerektiğine dair beyin fırtınası yaparlar. Bu arada Diana’nın öğrencileri hakkında konuşmasını müdire kulak arkası eder. Daha sonra arabasıyla okuldan çıkan Diana bir süre yol aldıktan sonra arabasının lastiklerinin patlatıldığını fark eder.Bu arada kendisini takip eden şahsın kimliğini öğreniriz takip eden şahıs dedektif Mark’tır. Sabah olduğunda ders başı yapan Diana müdirenin odasına çağrılır.  Müdire öfkeden kudurmuş bir halde hastamısın evladım velilerden şikâyet telefonları alıp duruyoruz ne biçim kompozisyon vermişin diye bağırır. Bak evladım bu tür saçma sapan işlere girme gençsin önünde uzun bir kariyer var yazık olur vallahi der. Müdire hanımdan sert bir uyarı yiyen Diana müdirenin ofisinden ayrılır daha sonra öğrencilerinin kulüp evine girip araştırmaya başlar. Sıralarının altında komando gibi gezinen Diana sıra altına yapıştırılmış kafayı bulup çığlığı basar. Kendini toplayan Diana yerdeki mendili bulup olay yerinden ayrılır. Yoklamada olmayan kızın evine gidip bahçıvan ve oğlu Morisio’ya bir takım sorular sora yoklamada olmayan kızın evine gidip bahçıvan ve oğlu Morisio’ya bir takım sorular sora  ve ayrılır lakin öğrencisi Giorgio’yu fark etmez Giorgio Maurico’ya neler yumurtladın diye sorar.
Dedektif Mark ile akşam yemeği yiyen Diana gene öğrencileri ilgili paranoyak saplantısını yemek masasında açınca Mark patlar. Alaycı lakin öfkeli bir tonu ile oldu arama izni çıkartayım ne için okula gelmeyen bir kız için. Kanıt ne uyduruk bir mendil parçası görgü tanığı kim 7 yaşında bir çocuk ben bunu savcıya göstersem adam ağzını bırak bir taraflarıyla güler deyip bir hışımla yemek masasını terk eder.  Diana gene öğrencilerini takip eder öğrenciler oyuncak kelebek gösterip hademenin şekil bozukluğuna sahip oğlunu oynatırlar. Diana çocukların kulüp evinin ilerisine gider ilk sahnede gördüğümüz bodrumu görürüz daha sonra Diana bir kız öğrencinin çığlıklarını duyar ve geçidi açın diye bağırır. Aynı esnada ciciler giymiş koşturan bir kızı ızgaranın altında görür.


Polisi arayan Diana  Mark’ı çağırır araştırmayı bitiren Mark hademeye aşağısı rezalet der. Ucube Jakoma ise babasına sarılır. Müdire hanım olacak iş değil okula polis geliyor okulumuzun adını çıkartınız evinize gidin der. Diana beni kovuyor musunuz diye sorar. Müdire yok canım yarı dönem tatilinde öğrencilerimizi ve çalışanlarımıza haftalık izin veririz bizde okul içinde yapılacak işleri hallederiz der. Evinde gazete kupürlerine bakan Diana lanet olsun geçmişe diyerek harlanan şömine ateşine gazete kupürlerini fırlatır daha sonra oyuncak ayısını da lanet olsun sana da diyerek ateşe fırlatır daha sonra evine gelen Mark’ı histerik  gibi öper. Mark bu işe vay anasını der.  Daha sonra ağzındaki baklaları döken Mark mendilin kanlı olduğunu ve bir takım garip oyunların çevrildiğini söyler Sevinç içinde okuldan gelen telefonu açar. Müdirenin ofisinden öğrencilerin tur için seçtiği öğretmen olduğunu öğrenir. Ertesi gün okul servisiyle kale turuna giden Diana kel müdür yardımcısının asılmasına maruz kalır. Aynı esnada öğrenciler Diana’nın tecavüz kurbanı olduğunu öğrenirler ve bunu yararlarına kullanmayı planlarlar. Belirlenen alana varan çocuklar arkasından atlı kovalarmış gibi kaçışmaya başlarlar.  Peşlerinden gelen Diana uzun süren bir kovalamaca sonrası uzun süredir noksan olan Anna’yı bir zindanın içinde kan ve toz toprak içinde bulur. Korkudan ödü patlayan Diana ve Anna birbirlerinin ellerini kenetlemiş bırakmamaktadır.  Bir süre sonra Roberta ve Giorgio Anna’yı zorla çekerler aynı esnada bir grup maskeli öğrenci Diana’nın peşinde bitti verir. Cicili bicili iki kız koca maskeli şahıslar tarafından kovalanır kızlardan biri yakalanır maskeli sahıslar tarafından tecavüze uğrar.

Aynı esnada Mark hafiyelik işiyle uğraşırken bir kotraya uğrar orada Anna’nın annesiyle karşılaşır Mark Anna’nın neden okula gelmediğini sorar.  Tam o esnada Anna düzgün kıyafetler içersinde belirir. Öğrenciler turu bitirmiş kalacakları otele gitmek için hazırlanırken Diana kaybolur. Diana tamamen akli dengesi yitirmiş şekilde kuyunun dibine bakıp kırık okul penceresini düşleyip kuyuya atlamayı denerken Mark kolundan tutar. Bir hışımla otel lobisine giren Mark elebaşı kim diye gürler. Giorgio sakin bir şekilde benim der. Mark in lan aşağı daha sonra inen öğrencilere mark oynadıkları oyunu sorar. Oyunun masum bir oyun olduğunu yetişkinlerin her şeyi kötüye çektiğini söylerler. Veronica isimli öğrencinin kaçırıldıktan sonra akıllarına geldiğini açıklar. Mark önceki öğretmenin bu oyunun kurbanı olduğunu söyler. Roberta öğretmenin öldüğü vakitte uyuduklarını söyler.Mark öğrencileri tecavüzle suçlayınca müdür yardımcısı Mark’ın yakasına yapışıp öğrenciler önünde ne tecavüzünden bahsediyorsun densiz canavar mı  bunlar diye bağırır. Ağlamaktan gözleri şişen Diana bu kadar emin olma der. Ertesi psikolojisi bozuk olduğuna kanaat getirilen Diana’nın çıkışı verilir müdire hanım Diana’ya bunun basit, masumca bir oyun olduğunu açıklar. Diana okul binasını göz yaşları içersin de okulu terk ederken öğrenciler okul marşını söylerler ve film biter.







Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

The Birth of a Titan

  Filmimiz iki genç adamın nükleer tesisi girme çalışmasıyla başlar.   Gorman Hollister’...