https://www.highrevenuegate.com/pqxbdf5xa4?key=0fa5a3e34ecb571364a40d5443900081

6 Mayıs 2018 Pazar

Mio Caro Assassino

Filmimiz takım elbiseli bir adamın dere kenarında kepçe operatörüne buradan başla demesiyle başlar. Kepçe operatörü vinçle adamın kafasından kaldırdıktan sonra adamın kafası koparak ölür.  Saatler olay yerine gelen Müfettiş Luca ne oldu diye sorar. Polislerden biri ne olduğu belli niçin ve nasıl olduğu belli değil diye cevap verir. Konuşmasına devam eden Polis memuru Polis Dedektifi Luca’ya kafası kopan eleman bu araziye almış ve kepçe operatörü ismi de Marco Vansimi bence Vansimi kepçenin kontrolünü yitirdi daha sonrada olay yerinden kaçtı der. Bunun üzerine Müfettiş Luca polise operatörün ismini nereden biliyorsun diye sorunca polis aracın içinde kimlik belgeleri ile şirket bilgileri var der. Polis Dedektifi Luca belgeleri tamamıyla kontrol ettin mi diye sorunca polis tüm belgeleri iki kez kontrol ettim der.
Mario ’un çalıştığı şirkette gelen Polis Dedektifi Luca şirket sahibini sorgulamaya başlar.  Luca şirket sahibine merhum size parayı nasıl gönderdi sorunca şirket sahibi banka havalesi kullanıldı diye cevap verir. Bunun üzerine Polis Dedektifi Luca Bay Vansimi görev başında içer miydi diye sorar şirket sahibi içer miydi içmez miydi bilmem ama bazen bizim bu meslek bayağı stresliydi der.  Bunun üzerine Polis Dedektifi Luca Marco Vansimi nerede biliyor musun diye sorunca bilmiyorum diye cevap verir.  Polis Dedektifi Luca görürsen karakola gel benimle irtibata geç Müfettiş Perrati de bulursun der.  Şirket sahibi bu olay işimi sarsacak der. Bunun üzerine Polis Dedektifi Luca bir şey olacağını sanmam der.

Morgda bekleyen otuzunun ortalarında kadının yanına bir sedye ve doktor yanaşır. Bunun üzerine doktor kadına bunu yaptığımız için üzgünüm ama merhumu teşhis etmeniz gerekiyor dedikten sonra merhumun üzerindeki örtüyü açar.  Örtü açıldıktan sonra kadın gözyaşları içerisinde kendisini geriye çeker ve merhumun sedyesi götürülür.  Luca Doktor Brokezzi’yı arar ve karşısına tele sekreter çıkar.  Bu arada merhumun dul eşi gelir ve Luca dul kadına buyurun oturun der ve tele sekretere akşam uğrarım der.  Luca’nın odasına giren doktor şu belgeyi imzalayabilir misiniz deyin Luca bir saniye merhumu tanıdığınıza emin misiniz diye sorunca kadın kesinlikle eminim diye cevap verir.  Bunun üzerine kocanız olduğuna tamamıyla emin misin diye sorunca kadın onun karısıyım diye cevap verir.  Luca Bay Mauzimi ne iş yapardı diye sorunca kadın bir şirketi temsil ederdi diye cevap verir. Luca kadına hangi şirket diye sorunca kadın işi hakkında konuşmazdı der. Luca peki Marco Vansimi’yi tanır mıydınız diye sorunca kadın tanımıyorum diye cevapladıktan sonra karakoldan çıkar.


Sabah polisler derede araştırma yaparken Müfettiş Perrati derenin karşında bulunan eski bir evi gösterip bu evde yaşayan birsi var mı diye sorar. Baş komiser evet yaşlı bir çift oturuyorlar ama bir aksiler diye cevap verir. Eve giren Müfettiş Perrati günaydın Luigi Matteo arıyorum der. Bunun üzerine yaşlı adam kahrolası aynasızlar deyince Müfettiş Perrati bir kez daha Luigi Matteo’yu sorar. Bunun üzerine evde bulunan yaşlı kadın Delia o da Luigi der. Daha sonra Luigi ’in yanına giden Müfettiş Perrati cinayet esnasında bir şeyler duydun mu diye sorar. Luigi hayır işteydim diye cevaplar. Bunun üzerine Müfettiş Perrati işin ne diye sorar.  Luigi çöp toplarım deyince Müfettiş Perrati nasıl yani deyince Luigi Müfettiş Perrati ‘ye çöplerden işe parçalar bulup satarım dedikten sonra ayrıca evimdeki eşyaları da topladığım çöplerden yaptım der. Bunun üzerine polislerden biri kapı arkasından amirim biri işimiz bitti der.

Akşam olduğunda otuzlarında esmer bir kadın bu Doktor Anna Brokezzi’ in tele sekteri sinyal sesinden sonra mesajını bırakabilirsiniz der.  Müfettiş Perrati ile birlikte sofraya oturan Doktor Brokezzi büyük bir sessizlikle yemeklerini yerken Anna iş hayatlarının ilişkilerine zarar verdiğini ilişkilerinin tamir edilemeyecek şekilde olmaması için ilişkiyi bir müddet erteleyelim der. Ana’nın zamansız ültimatomuna sinirlenen Luca her akşamımızı böyle berbat ediyorsun peki ben telefonumu her açtığımda bu bir otomatik bir çağrıdır ile karşılaşmak hoş mudur deyince Anna öfke içinde bir gün o telefonda bir erkek sesiyle karşılaşacaksın ve hayatımdan defolup gideceksin der. Bunun üzerine Luca öfke içinde yemek masasından kalkıp gider. Daha sonra yatak odasına giden Anna yatakta yatan Luca’nın yanına oturur. Luca Anna ’ya bazı şeyleri kabul etmekte zorlanırım ama bu sefer haklıydın dedikten sonra yiyişmeye başlarlar. Yiyişme bitince Anna Luca’ya birkaç günlüğüne Sicilya’ya gidip kafa dinleyelim deyince Luca olmaz olayda çıkmaza girdik tüm izinler kaldırıldı der. Bu arada gizemli bir şahıs Luca ve Anna’yı pencerelerinden izler.

Ertesi gün Mauzimi’in eşinin evine giden Luca Mauzimi’in kıyafetlerini karıştırırken ceplerden birinden bir anahtar düşer Mauzimi’in metresine bu anahtar nereyi açıyor diye sorar.  Mauzimi’ in metresi bu takımı seyrek olarak giyerdi ama anahtar çalıştığı sigorta şirketine aitti diye cevap verir. Şirkete giden Luca şirket yetkilisine anahtarı gösterir ve şirket yetkilisi Paradisi bu anahtar bizim şirkete ait değil diye cevap verir. Bunun üzerine Müfettiş Luca şirket yetkilisi Paradisi ‘ye Mauzimi nasıl biriydi diye sorar. Şirket yetkilisi Paradisi Mauzimi üç sene boyunca sessiz ama yetenekli bir çalışanımızdı der. Bunu üzerine Müfettiş Luca Mauzimi niye kovdunuz diye sorunca şirket yetkilisi Paradisi biz kovmadık kendisi Maroni davasından sonra kendi isteğiyle şirketten ayrıldı der.   Bu arada Müfettiş Luca Delia’ın dediği Maroni olayı için mi geldiniz dediğini hatırlar ve Maroni olayı ne diye sorar. Şirket yetkilisi Paradisi Maroni televizyonlarda, radyolarda ve gazetelerdeydi büyük bir haberdi ayrıca karmaşık olaydı der. Bunun üzerine hatırladım küçük bir kız kaçırılmıştı deyince şirket yetkilisi Paradisi Maroni ailesinin küçük kızı Stefania evinin bahçesinden kaçırılmıştı fakat aile polisle bağlantı kurmayıp kaçıranlara fidye vermeyi uygun buldular ama ne yazık ki hem Bay Maroni hem de kızı Stefania ölü bulundular der.  Konuşmasına devam eden Şirket yetkilisi Paradisi Stefania’ın Bay Maroni’ in hayat sigortasında hak sahibiydi ve Bay Mauizimi’yi sigorta olayı için görevlendirdim dedikten Maroni davası dosyasını Müfettişi Luca’ya verir.

Mauzimi’in eşi karakolu arar ve Müfettiş Luca Perrati’yi ister. Telefona bakan polis memuru Müfettiş Perrati burada değil mesajınızı illetiyim der. Mauzimi’in eşi Umberto’ya mektup gelmiş bende postaneye gidip mektubu alacağım der. Daha sonra polis memuru arşiv odasına giderek Müfettiş Perrati ’in yanına gelir ve iki adam arşiv odasın çıkar.  Postaneye giden Mauzimi’in eşi mektubu alırken kendisini takip eden gizemli kişi tarafından eşarbıyla boğazı sıkılarak öldürülür. Bu arada   trafikte sıkışan Luca polis memuruna bu trafikte postaneye ulaşmamız saatler alır o yüzden koşarak gideceğim diyerek yola koyulur. Luca postaneye vardığında Mauzimi’in eşinin cesediyle karşılaşır. Daha sonra Luca görgü tanıkların dinler. Erkek görgü tanığı zanlının uzun boylu ve siyah pardösü giydiğini söyler. Bunun üzerine kadın görgü tanığı ise zanlının kısa boylu olduğunu ve beyaz bir pardösü giydiği belittir ve olaya tanık zanlının hızlıca kaçtığını ama orta boylu ve gri ceket giydiğini söyler. Bu arada kurbana bakan Müfettiş Luca kurbanın elindeki yırtık zarfta bulunan kâğıdı alır.

Müfettiş Luca iş arkadaşları ile cinayet mahallindeki kâğıdı inceler kâğıdın Stefania’ın çizdiği bir ev olduğunu anlar. Bu arada üniformalı bir polis memuru Luca’ya resmin dere garip görünümlü bacası olan bir evi benzediğini söyleyince Luca’nın aklına Mateo ve Delia’ın yaşadığı ev gelir. Daha sonra kâğıdın altında yarım kalmış yazıyı inceler. Ve Stefania’ın eğitim gördüğü ana okuluna giden Luca Stefania’ın öğretmeni Paola Rossi ile karşılaşır. Paola çizimlerin Stefania’ın kaybolmadan bir hafta önce çizdiğini söyler. Bunun üzerine Luca Mauzimi’in okula gelip gelmediğini sorar. Paola Luca’ya Mauzimi’in okula geldiğini söyleyince Luca Paola’ya evet sigorta şirketinden bir adam gelmişti Stefania ’ya hakkında soralar sordu der. Bunun üzerine Luca Paola’ya ne gibi sorulardı diye sorunca Paola Luca’ya Mauzimi Stefania’ın doğum lekesi var mıydı, yarası var mıydı bedenini teşhis edecek sorular sormuştu bulunduğunda bedeni neredeyse çürümüştü birde defterini kontrol etmişti der.  Daha sonra Paola Stefania’ın defterini verir ve Stefania defterinden kopartılan sayfayı Paola’ ya gösterir. Paola Luca’ya Stefania’ın o resmi kaybolmadan bir hafta önce çizdiğini resmin konusunda öğrencilerin en sevdikleri yer olduğunu söyler.

Akşam okuldan çıkan Paola evine doğru giderken takip edildiğini hisseder ve tedirgin bir şekilde hızlı adımlarla evine doğru yürümeye başlar. Oturduğu apartmana gelen Paola apartman kapısını kapatırken bir adam kapıyı zorlamaya başlar. Paola kapıyı kapatmaya çabalarken diğer adam önce elindeki sivri uçlu şemsiye ve ayağı ile kapının kapanmasını engeller.  Panik içinde geriye çekilen Paola kapıyı zorlayanın apartman sakini olduğunu öğrenince derin bir nefes alır ve davranışı için özür diler. Bunun üzerine apartman altmışın sonlarında mühim değil bu devirde insanlar çok tedirgin oluyorlar der. Evine çıkan Paola üstünü değiştirir. Bu arada meslektaşları Stefania’ın çizimini inceleyen Luca defter yüzünden iki kişi öldü dedikten bir hışımla ayağa kalkan Luca polislere Paola Rossi’yi koruma altına almalıyız der. Luca telsiz odasındaki memura okul civarında bulunan devriyedeki polislerle irtibata geçmesini söyler. Luca Paola’ın yedi buçukta okuldan ayrıldığını öğrenir. Bu arada gizemli katil telefon kulübesinden evinde televizyonda film seyreden Paola’yı arar. Telefona bakan Paola telefondan cevap alamayınca panikler. Daha sonra çalan kapıyı açan Paola kapıdaki sahsı içeri davet gizemli şahıs ile muhabbet eden Paola daha sonra gizemli şahsa Müfettiş Perrati olayla ilgileniyor der. Gizemli şahsın tutarsız davranışlardan rahatsız olan Paola ne yapıyorsun diye sorar.  Gizemli şahıs odada duran minyatür hızarı alıp Paola’yı vahşice öldürüp gider.

Paola’ın öldürüldüğünü öğrenen Luca meslektaşı Gnucci ile konuşur.  Gnucci otopsinin bittiğini ama parmak izi olmadığını söyler.  Luca odasında düşüncelere dalmışken odaya Maro gelir. Luca Maro ‘ya bu olay yüzünden iki kişi canından oldu der. Maro Luca’ya bu meslek için mantık ve pratik dışında hislerimizi geliştirmeliyiz dedikten sonra morgdakiler bu dava sürerse cesetlerden takımlar oluşturabiliriz dediler deyip esprili bir şekilde Luca’ya takılır. Daha sonra Luca Maro ’ya Maroni davasını kim kapattı diye sorunca Maro Mario Poloani kapattı diye cevaplar. Luca sert bakışlarla Maro ‘ya bakınca Maro Luca tamam dava açılacak bürokratik ıvır zıvırla ilgilenirim der. Ertesi sabah Luca Maroni malikanesine gidip Stefania’ın annesi Elenora ile konuşmaya başlar. Gerçeklik ile nerdeyse bağlarını kopartmış olan Elenora Luca ile sanki kızı hayataymış konuşur.  Daha sonra içeri sert görünümlü gözlüklü saçılarını topuz yapmış ismi Martha olan bir kadın girip Luca’ya kimsiniz diye sorar. Luca kendisini tanıktan sonra Elenora’ın eltisi Martha ve Eniştesi Olivero ile tanışır. Martha niye bitmiş davayı açtınız diye sorunca Luca öyle uygun görüldü diye karşılık verir. Bunun üzerine Olivero Luca’ya elimizden gelen her türlü yardımı edeceğiz deyince Martha sitem dolu bir ses tonuyla Luca’ya kocam abisi Alesandro söz konusu olduğunda her zaman yardım sever olur der. Olivero bu doğru değil deyince Martha ayağa kalkıp Luca’ya Olivero her zaman abisine yardımcı oldu sonucu da bu oldu diyerek Olivero ’un protez kolunu gösterir ve Alesandro ’un minnetini iyi gösterdi der. Daha sonra konuşmaya devam eden Martha bir adamın cinayetleri çözdüğünü Olivero’dan para istediğini ama hiçbir zaman uğramadığını belirtir. Luca Olivero ’ya sizinle irtibata geçen şahsın adın Mauzimi diye sorar. Olivero evet sanrım o deyince Luca Martha ve Olivero ‘ya Mauzimi ’in öldürüldüğünü söyleyince Olivero ve Martha korku ve şaşkınlıkla önce Luca’ya sonrada birbirlerine bakarlar.

Paola’ın öldürüldüğünü öğrenen Luca meslektaşı Gnucci ile konuşur.  Gnucci otopsinin bittiğini ama parmak izi olmadığını söyler.  Luca odasında düşüncelere dalmışken odaya Maro gelir. Luca Maro ‘ya bu olay yüzünden iki kişi canından oldu der. Maro Luca’ya bu meslek için mantık ve pratik dışında hislerimizi geliştirmeliyiz dedikten sonra morgdakiler bu dava sürerse cesetlerden takımlar oluşturabiliriz dediler deyip esprili bir şekilde Luca’ya takılır. Daha sonra Luca Maro ’ya Maroni davasını kim kapattı diye sorunca Maro Mario Poloani kapattı diye cevaplar. Luca sert bakışlarla Maro ‘ya bakınca Maro Luca tamam dava açılacak bürokratik ıvır zıvırla ilgilenirim der. Ertesi sabah Luca Maroni malikanesine gidip Stefania’ın annesi Elenora ile konuşmaya başlar. Gerçeklik ile nerdeyse bağlarını kopartmış olan Elenora Luca ile sanki kızı hayataymış konuşur.  Daha sonra içeri sert görünümlü gözlüklü saçılarını topuz yapmış ismi Martha olan bir kadın girip Luca’ya kimsiniz diye sorar. Luca kendisini tanıktan sonra Elenora’ın eltisi Martha ve Eniştesi Olivero ile tanışır. Martha niye bitmiş davayı açtınız diye sorunca Luca öyle uygun görüldü diye karşılık verir. Bunun üzerine Olivero Luca’ya elimizden gelen her türlü yardımı edeceğiz deyince Martha sitem dolu bir ses tonuyla Luca’ya kocam abisi Alesandro söz konusu olduğunda her zaman yardım sever olur der. Olivero bu doğru değil deyince Martha ayağa kalkıp Luca’ya Olivero her zaman abisine yardımcı oldu sonucu da bu oldu diyerek Olivero ’un protez kolunu gösterir ve Alesandro ’un minnetini iyi gösterdi der. Daha sonra konuşmaya devam eden Martha bir adamın cinayetleri çözdüğünü Olivero’dan para istediğini ama hiçbir zaman uğramadığını belirtir. Luca Olivero ’ya sizinle irtibata geçen şahsın adın Mauzimi diye sorar. Olivero evet sanrım o deyince Luca Martha ve Olivero ‘ya Mauzimi ’in öldürüldüğünü söyleyince Olivero ve Martha korku ve şaşkınlıkla önce Luca’ya sonrada birbirlerine bakarlar.

Mutfağa giden Luca malikâne çalışanlarını sorgulamaya başlar. Luca çalışanlara ne kadar süredir bu malikânede çalışıyorsunuz diye sorar. Şoför Andrea ben iki yıldır Silvia yirmi aydır Perla ’da on sekiz aydır bu malikânede çalışıyoruz Stefania kaybolduğunda neredeydiniz diye sorar. Silvia ve Perla yemekleri hazırladıklarını Andrea ’da garajda arabayı tamir ettiğini söyler. Bunun üzerine Luca hizmetlilere Stefania’ın öğlen vaktinde kaybolduğunda tamimiyle neler yaptıkların tüm detaylarıyla hatırlamalarını ister. Perla iki saat malikânenin içinde Stefania’yı aradıklarını sonra fidye için aradıklarını söyler.  Daha sonra konuşmaya başlayan Silvia Alesandro’un akrabalarını çağırdığını ve fidye ödemesi için Olivero’yu seçtiğini ama Silvia şahsen şaşırdığını söyleyince Luca niye sorar. Andrea Stefania’ın fidyesini Benimio ’un ödeyeceğini Benimio ’un Stefania ile garip bir bağı olduğunu söyler. Bunun üzerine Luca Andrea’yı Benimio’yu tarif etmesini ister. Andrea Benimio ‘un bir heykeltıraş olduğunu iyi ama biraz garip birisi olduğunu belirtir.

Benimio ‘un evine gide Luca Benimio ile konuşmaya başlar.  Luca Benimio’ ya Stefania ile sık sık gezerdin değil mi diye sorunca Benimio evet diye cevap verir. Bunun üzerine Luca Benimio ’ya nerelere giderdiniz diye sorunca Benimio her yere ama Stefania kırsal alanları çok severdi ama annesi bundan hoşlanmazdı diye cevap verir. Luca Benimio ‘ya Elenora’dan bahsediyorsunuz değil mi diye sorar. Benimio evet lanet Alesandro Stefania’ın vesayetini almak istiyordu ama yengem ve onun şerefsiz kardeşi Giorgio ile Stefania’ın vesayeti veya çeyrek milyon dolar talebinde bulundular der. Luca Benimio ‘ya kardeşiniz ne kararda bulundu diye sorar.  Alesandro ikisini de evden attı çok büyük bir hata yapmıştı diye cevap verir. Luca Benimio ‘ya siz nasıl bir çözüm yolu bulurdunuz diye sorunca Benimio Luca’ya daha makul bir çözüm yolu bulurdum diye cevap verir. Bunun üzerine Luca Benimio ‘ya niye o zaman yüksek miktarda para verip bir özel dedektif tutunuz diye sorar. Tedirgin bir şekilde ne çeşit bir hayvanın bir masumiyeti yok ettiğini anlamak için tuttum derken içeri bir kız uygunsuz bir şekilde bir kız gelir. Benimio kıza şimdi olmaz Donatella dedikten kız gider. Luca Benimio ‘ya şüphe edercesine bakınca Benimio çalışmalarım için kullandığım bir model der. Luca Benimio ‘ya Stefania’ın öğretmeni Paoloa’yı tanır mıydın diye sorar. Benimio az biraz tanırdım diye cevap verince Luca öldürüldü ama katil arkasında bir ipucu bıraktı diyerek bir heykel parçasını gösterip tanıdık geldi mi diye sorar.  Benimio hayır gelmedi diye cevap verir. Bunun üzerine Luca Benimio ’ya şehir dışına çıkmayın daha sonra tekrar uğrayacağım der. Luca gittikten sonra yatağında derin düşüncelere dalan Benimio dolabındaki heykelleri toplayıp dereye atar.

Ertesi sabah daha önce dava ile ilgilenen polis dedektifi Poloani Luca’ya Olivero fidye parasını götürürken abisi Alesandro’da fidyecileri iş yakalayacaktı ama fidyeciler iki kardeşi gafil avlayıp Alesandro’yu kaçırdıklarını ve daha sonra yolları kestik, geniş çaplı aramalarda bulunduk hatta muhbirlerimizi yokladık ama bir netice alamadık kaçıranlar sanki bulut olup uçmuşlardı der. Bunun üzerine Luca Maro ‘ya sorun ne biliyor musun deyince Maro her zaman bir sorun olur diye karşılık verir. Luca herkes aslında bir şey bilmiyor postane cinayeti gibi bir tanık katilin uzun boylu olduğunu söylerken diğeri katilin kısa boylu olduğunu söylüyor der. Daha sonra arabada Poloani birkaç hafta sonra Stefania ve Alesandro’un cesetlerini bulduk görünüşe göre ikisi de kullanılmayan bir binada açlıktan ölmüşlerdi der.  Bunun üzerine Luca Poloani ’ye bir fotoğraf gösterir. Poloani resimdeki şahsın Alesandro’un kayınbiraderi Giorgio Canevessi olduğunu sabıka kaydının olmadığını ve yüksek gelirli bir nakliye şirketi yönettiğini söyler.

Giorgio yazıhanesine gelince koltuğunda Luca’yı görünce bu ne hadsizliktir niye polisler kamyonları didikliyorlar diye esip kükrer.  Luca sakince Giorgio’ya bize kaçak mallar hakkında isimsiz bir arama yapıldı eğer yardımcı olursanız bende kaçak malları görmezden gelirim der. Bunun üzerine Giorgio Luca’ya oyunun bu demek ne istiyorsun çek mi nakit mi diye sorar. Luca hayır yalnızca sorularımı cevaplamanızı istiyorum Bay Canevessi diye karşılık verir. Bunun üzerine Giorgio küstah bir tavır takınarak sorusuna göre cevaplarım der. Luca Giorgio’ya Umberto Mauzimi adlı kişiye Stefania ve Alesandro Maroni cinayetlerini çözmesi için ödeme yaptınız mı diye sorar. Giorgio hayır yalnızca beni şantaj eden birisine ödeme yaptım diye karşılık verince Giorgio doğru siz ve kız kardeşiniz Stefania’ın velayetinden feragat ettiğinizde iki yüz elli bin dolara aldığınızdan haberdar birisiydi diye karşılık verir. Bunun Giorgio cinayetler hakkında saçma sapan teorilerde bulununca bu konu hakkında para tırtıklamaya çalışacağını anlamıştım der. Bunun üzerine Luca Mauzimi ile ne zaman buluştunuz diye sorunca üç ay önce diye cevap verdikten sonra kırmızı kaplı bir ajanda göstererek yaptığım her şeyi not alırım der. Pencereden dışarı bakan Luca çalışmakta olan kepçeyi seyrettikten sonra Giorgio’ya Umberto Mauzimi öldürüldüğü gün olan dört haziran sabahında neredeydiniz diye sorunca Giorgio ajanda bakar ve şaşkınlık içerisinde bilmiyorum der.


Luca karakolda Mauzimi katili tam olarak bilmiyordu deyince Maro Luca’ya o zaman bu katil niye öldürmeye devam etti diye sorar. Luca Maro ’ya ilk cinayetin izlerini silmek amacıyla işledi çünkü Mauzimi katil ve Maroni ailesi arasındaki bağlantıyı çözmüştü ama kim olduğunu tam olarak bilmiyordu katilde bağlantıları kesmek amacıyla Mauzimi ’in hanımını daha sonrada Stefania’ in öğretmenini öldürdü der. Bunun üzerine Maro çıkmaz sokağa girdik resmen ölüler konuşmaz deyince   Gnucci Maro ‘ya o zaman ruh çağırma ayini tertipleyelim der. Bunun üzerine Maro Gnucci’ye o zaman senide falcı yapalım diye karşılık verdikten sonra Luca’ya Mauzimi gibi bir amatör resim ile cinayetler arasında bir bağ bulabilir diye sorar. Luca Maro ‘ya baştan başlayalım Stefania’ın çizdikleri cinayetleri aydınlatıyordu ayrıca bilmecenin en büyük parçası dereydi o yüzden Mauzimi orada öldürüldü der. Bunun üzerine Maro Luca’ya derede geniş kapsamlı bir araştırma yapıldı ve sonuç çıkmadı deyince Luca Maro ‘ya aklıma takılan husus Mauzimi niye bitmekte olan bir davanın planlarını genişletti ya Canevessi ye ya da Maronilere güvenmiyordu ve bütün soruların cevabı da derede bulunuyor der. 

Dere kenarını giden  Luca Alesandro ve Stefania’ın ölülerinin bulunduğu viraneye girer. Poloani ’in laflarını hatırlayan Luca iki cesedinde neredeyse çürüdüğünü tek ipucunun  eski bir çivi olduğunu  söyler. Daha sonra Luca virane duvarındaki deliği fark eden Luca yerden aldığı taşı  delikten aşağı atar ve taş tepeden yuvarlanıp dereye gider. Bu arada  Benimio,Elonora,Giorgio,Martha ve Olivero viraneye girerek çiçek bırakırlar. Martha  Luca’ya cinayeti çözebildiniz mi diye sorunca evet diye cevap verir. Bunun üzerine Giorgio alaycı bir tavırla katil kim o zaman diye sorunca Luca şu anda açıklayamam diye karşılık verir. Bunun üzerine Martha sanırım katili dereye taş yuvarlayarak bulacaksınız deyince Luca Martha’ya evet maksadım bu der. Gece vakti Anna ile sevişen Luca sevişmeye odaklanamaz ve sevişmeyi yarıda bırakır. Sevişmenin yarım kalmasına içerlenen  Anna dırdır edince Luca Anna’yı sessiz olması konusunda uyarır. Bunun üzerine  Anna elinde ayna ile Luca’ya şu yüzünün haline bak gözlerinin altı hep şişmiş  deyince Luca nasıl fark edemedim diyerek ayağa kalkar. Geçmiş anılar âlemine giriş yapan Luca viranenin duvarında yuvarlak bir temiz alan olduğunu fark eder ve bir aynanın o boşluğu doldurduğunu anladıktan sonra aynayı alanın Matteo olduğunu anlar. Bunun üzerine Luca Maro’yu arayarak Maroni malikanesine devriye göndermesini ister.  Bu arada katil Matteo’un evine girer ve elindeki heykeli defalarca Matteo’un başına vurarak öldürür.

Matteo’un evine giden Luca duvarda Delia’ın telefon numarasını görür. Bir bakkala giren Luca Delia’ya yuvarlak bir aynan var mı diye sorar. Delia bir tane olacaktı deyince Luca al onu kapıları sımsıkı kilitle  ben gelene kadar açma diye tembihler. Bu arada katil zorla Delia’ın evine zorla girdikten sonra Delia’ya saldırır ama Luca zamanında gelmesiyle katil kaçar. Daha sonra Maroni Malikânesine giden Luca herkese cinayetlerin maktulünü ve amacını başlar cinayetleri Alexandra’dan ölesiye nefret eden ve Stefania’ın çok sevdiği ve güvendiği birisiydi ve benim sevgili katilim bu senin deliliğinin başlangıcıydı der. Konuşmasına devam eden Luca ama planların Stefania’ın cesareti ve zekâsı sayesinde yakayı ele verdin dedikten sonra Luca şüphelilere aynayı gösterir sıra Benimio ’ya  gelir ve Luca aynayı ters çevirir ve Benimio çığlık atarak yerinden sıçrarken elektrik kesilir. Elektrikler açılınca Olivero ’un kanepe arkasında büzüşerek saklandığını görürüz. Luca Oliverio’ya katil sendin deyince sinir krizi eşiğinde olan Olivero evet katil bendim Alesandro o çocuğa tüm servetini bırakacaktı der. Luca Stefania yazmayı bilmiyordu çizimleri iyi idi der. Daha sonra Luca  Maro ‘ya al sunu dedikten sonra aynanın arkasında kolsuz bir adamın çizildiğini görürüz ve film biter.


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

The Birth of a Titan

  Filmimiz iki genç adamın nükleer tesisi girme çalışmasıyla başlar.   Gorman Hollister’...